Започват проверки в големи болници по разпореждане на премиера Николай Денков. Това потвърдиха от Министерството

...
Започват проверки в големи болници по разпореждане на премиера Николай Денков. Това потвърдиха от Министерството
Коментари Харесай

Проверки в големите болници стартират у нас

Започват проверки в големи болници по предписание на премиера Николай Денков. Това потвърдиха от Министерството на здравеопазването пред .

В рамките на инспекцията ще се следи най-много за финансови нарушения и други порочни практики.

Все още не е ясно кои лечебни заведения попадат в обсега на инспекцията.

По-рано през днешния ден стана ясно, че е освободен шефът на " Пирогов "  д-р Валентин Димитров. Мотивите за това са констатираните нарушения в отчет от проверка на Звено " Вътрешен одит "  към Министерството на здравеопазването, който е с размер от 134 страници, показаха от Здравното министерство. 

По време на инспекцията са установени нарушения, в това число и на Закона за публичните поръчки. Съставеният одитен отчет, съдържащ резултатите от осъществения одитен ангажимент на „ Пирогов “ е показан на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова ревизия от Агенцията за държавна финансова ревизия.

Във връзка с това е формирана прокурорска кореспонденция и в Министерство на здравеопазването е постъпило писмо от АДФИ (компетентен орган за осъществяване на следващ външен надзор по осъществяването на Закона за публичните поръчки и Правилника за използването му), с което се дава информация, че ще бъде възложена финансова инспекция на лечебното заведение.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР